3 łyzki mąki, jedno jajo, szklanka mleka, łyzka smietany. wymieszać na na konsystencja smietany trzydziestki. odstawic na 1h. smażyć na rozgrzanej patelni. sprawdzić pierwszym nalesnikiem. patelnie smarować skórą od słoniny lub wędzonego boczku. PYCHA. najlepsza patelnia tzw. cygańska.
Nadesłał: lech <leslaw@olsztyn.mm.pl>Malo wiadomości. Do kitu. Nic nie rozumiem. Katastrofa... Nadesłał(a): Kicia 2005-09-27 09:09:43
do kitu. nie wyszly. dawno nie robilam nalesnikow, wiec chcialam sobie odswiezyc przepis i wszystko poszlo do kosza. Nadesłał(a): dodo 2005-10-10 13:10:53
Zgadzam się to syf.
Nadesłał(a): 2005-10-23 15:10:52
odlot Nadesłał(a): kicia 2005-11-05 11:11:01
do kitu totalne dno Nadesłał(a): dogis 2005-11-05 11:11:58
co za dziadostwo cyganskie Nadesłał(a): Tomcio 2005-11-06 08:11:54
hahaha ale beznadzieja jeszcze na 1h odstawic buhahahaha nie no ale sie usmialam buahahahahaha Nadesłał(a): 2005-11-18 14:11:27
Odstawićna godzine no prosze Cie co to ma byc galaretka ?? :P Nadesłał(a):
a moze tak bardziej konkretnie!? nie bardzo lapie o co chodzi wiec nie bede tego robic Nadesłał(a): hasi 2006-05-16 18:05:32