<- Pierniczki ziemniaczaneLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaPiernik 1 ->

PDF Drukuj

Piernik

Dodano: 2005-03-25 09:18:59
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 4601 razy.


2 szklanki maki, 1 szklanka cukru, 1 lyzeczka sody, przyprawa do pierników (lub 1 lyzeczka mielonego cynamonu + 1/2 lyzeczki zmielonych gozdzikow), 2 lyzeczki kakao, 2 jajka, 1 szklanka mleka, 1/2 szklanki oleju, 1/2 sloika dzemu agrestowego (moze byc inny dzem)

Wszystkie skladniki razem wymieszac i wlac do formy wysmarowanej margaryna i obsypanej bulka tarta. Piec w temp. 180 st. C ok. 40 minut.
Nie dodawac dzemu z czarnej porzeczki bo zrobi sie siny.
Jesli ktos chce moze dodac zapach lub skorke pomaranczowa.
Czas przygotowania ok. 5 min.

Nadesłał: Anna Smura <annasmura@interia.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności