<- Medaliony z kiełbasy lub szynka w cieścieLista potraw z grupy: PrzekąskiNaleśniki wiosenne ->

PDF Drukuj

Mielone na przystawkę

Dodano: 2005-08-06 14:14:31
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 3493 razy.


1 kg mielonej wieprzowiny
0,75 szklanki lodowatej wody
0,25 szklanki sosu sojowego
0,25 łyżeczki pieprzu

Rozgrzej piekarnik. Ręką wymieszaj wszystkie składniki: mięso, wodę, sos i pieprz. Zrób kulki o średnicy około 2 cm. Ułóż wszystkie obok siebie w naczyniu żaroodpornym (bez natłuszczania) i piecz przez 20-30 min.
Serwuj natychmiast po wyjęciu z piekarnika z sosami. Mogą być gotowe (sos tysiąca wysp, rosyjski, do hamburgerów) lub specjalnie przyrządzone. Do maczania mięsnych kulek w sosie użyj wykałaczek.

Nadesłał: źródło: Tygodnik Elbląg Extra <>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności