Opłukane wiśnie wsypać do butli i zalać miodem dorzucając wanilię i gożdziki (jeśli miód jest konsystencji stałej trzeba wstawić słoik z miodem do garnka z wodą i podgrzewać aż do zmiany konstystencji na płynną).Następnie ustawić butlę na silnym słońcu na tydzień. Zlać pozyskany sok, a wiśnie zalać spirytusem.Butlę ustawić w zacienionym miejscu na tydzień.Po tym czasie zlać spirytus, wiśnie przepłukać wódką.Pozyskany uprzednio sok z miodem należy pogrzać utrzymując w stanie wrzenia przez 10 minut (ostrożnie, by nie wykipiał). Do nieco przestudzonego płynu dodać zlane z wiśni ( zmieszane ze sobą) spirytus i wódkę. Rozlać do butelek, zakorkować i pozostawić na miesiąc do dojrzewania. Zależnie od użytego gatunku miodu uzyskamy odmienny aromat likieru - warto popróbować.