Filet z kurczaka umyć osuszyć najlepiej w ręcznik jednorazowy. Pokroić mięso w drobne kawałki.
Przygotowanie marynaty: Sos sojowy wymieszać z octem winnym oraz keczupem doprawiając na pikantnie solą i pieprzem
Filety przełożyć do miski, zalać marynatą, przykryć i odstawić w chłodne miejsce na około 30min.
W tym czasie oczyścić pieczarki i obgotować przez około 20min. Cebulę pokroić drobno i podsmażyć na złoty kolor.
Pędy bambus i ananas odsączyć. Jeśli potrzeba bambusy pokroić w plasterki a ananas w kostkę.
Filety obsmażyć na złoty kolor, potem dodajemy pieczarki, cebulę przysmażoną, 300ml. wywaru z kurczaka, dodajemy pędy bambusa, ananas zagotowujemy i zagęszczamy pozostałą częścią mąki ziemniaczanej i znów musimy zagotować.
Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem, syropem z ananasa.
Podajemy z ryżem i dekorujemy natką pietruszki