<- BISZKOPCIKI WYCISKANELista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaBiszkopt 1 ->

PDF Drukuj

biszkopt

Dodano: 2005-09-30 09:13:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 7982 razy.


Biszkopt:
4 jajka
0,6 szklanki mąki pszennej
0,6 szklanki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
1/2 litra śmietany 30%
2 opakowania ‘śmietan-fix’
cukier waniliowy
1-2 łyżek cukru pudru
Poncz:
1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
1/2 szklanki gorącej wody


Ponadto:
1 puszka mleka słodzonego
ok. 30 dag okrągłych biszkoptów
2 galaretki brzoskwiniowe

Nadesłał: kasia <>
A może jakieś wskazówki na temat kolejności mieszania składników albo szczegóły dotyczące pieczenia ??
Nadesłał(a): Vil 2005-10-23 18:10:23

A gdzie instrukcja
Nadesłał(a): 2005-12-22 17:12:23

a moze bys napisała ile piec i w jakiej temp
Nadesłał(a): sandra <sandra241@gazeta.pl> 2006-04-01 12:04:04

przepisy powinny być kompletne, a mianowicie: - podane składniki - sposób przygotowania - temperatura pieczenia, m.in. czy przy obiegu powietrza , czy tylko przez promieniowanie i grawitacje - czas pieczenia Przepis podaje się dla ludzi początkujących, dlatego powinien być kompletny.
Nadesłał(a): jamsz <jamsz@op.pl> 2006-04-14 15:04:21

Kaśka, dałas popalic! Składniki wszystkie mam, ale nie wiem jak się za to zabrac!
Nadesłał(a):


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności