<- Pierogi - Nadzienie (białym serem)
Lista potraw z grupy:
Mączne,ziemniaki,ryż
Pierogi - Nadzienie (litewskie 2) ->
PDF
Drukuj
Pierogi - Nadzienie (kapustą i serem)
Dodano: 2005-10-26 07:52:01
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 2029 razy.
75dag. – 1kg. kapusty białej
1 łyżeczka smalcu
40dag. sera twarogowego
1 jajko
Sól, pieprz
Kapustę opłukać pokroić w ćwiartki, zalać wrzącą wodą osolić i ugotować, odcedzić i posiekać. Cebulę drobno pokroić i usmażyć na smalcu jasnożółty kolor. Ser drobno rozdrobnić, do kapusty dodać cebulę, ser, jajko, sól, pieprz i dokładnie wymieszać.
Nadesłał: mermas <mermas@vp.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności