Pomidory i cebule pokroic w plastry nasolic na 24 godz.
Zagotowac wode z przyprawami i octem, na wrzatek wrzucic pomidory i cebule gotowac 2-3 min. Gorace nakladac do sloikow pasteryzowac 10 min.
smacznego
Nadesłał: Hermes - zapisal Jacek <email@maj.ca>ja do tego dodalabym jeszcze marchewke starta na grubych oczkach warto Nadesłał(a): zareniasta 2006-09-06 20:09:31
A co z sola ???? Nadesłał(a): Ralph <setse@comcast.net> 2006-10-17 17:10:23
Jak nie zauwazyłas to te pomidory z cebula były moczone a soli przez 24 h. Nadesłał(a): ;D 2008-08-23 14:08:56
takiego przepisu szukałam :D sałatka rewelacja kiedys taką własnie robiła moja kochana babcia ;P Nadesłał(a): Maciejkkka <piterr377@.op.pl> 2008-09-24 13:09:08
nasolone pomidory puszczą sok co z tym sokiem z tych pomidorów też go dodać do zalewy czy odlać Nadesłał(a): barbara <pamela83@amorki.pl> 2009-09-24 20:09:58