40 dag fileta z kurczaka
1 cebula
1 łyż.pieprzu
1 łyż.vegety
2 łyż.przyprawy do zup "magi"
2 łyż. oleju
1 lub 2 łyż.przyprawy do mięs Delikat z Knorra(według uznania)
2 żółtka jaj
2 białka (ubitć na piane)
2 łyż. mąki ziemniaczanej
olej do smażenia
Filet z kurczaka i cebulę pokroić w kostkę,dodać pieprz, vegetę, "magi",olej, przyprawić Delikatem, wymieszać, i wstawić do lodówki najlepiej na 24 godz.(można na 12 godz.).Następnie dodać do przyprawionego fileta,2 żółtka, 2 łyż.mąki ziemniaczanej i ubite na pianę białka, dokładnie wymieszać.Placuszki kładziemy łyżką na rozgrzany olej,i smażymy z obu stron na złoty kolor.Możemy je jeść jako samodzielne danie lub z sałatką z warzyw i ziemniaczkami, itp. Smacznego!
Nadesłał: Slim <sylwia147@wp.pl>A ja robię nieco inaczej i jest suuuuper!
Dodaję jeszcze zółty ser i majonez, ale nie dodaję cebuli.Piersi posypuję przyprawą do mięsa np delikat, wszytsko tylko nie Vegeta(ma dużo soli).Jest świetne Nadesłał(a): Bety 2006-01-14 22:01:18