<- BABKA WIEDEŃSKALista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaBabka z mąki kartoflanej ->

PDF Drukuj

Babka z makiem

Dodano: 2006-01-19 13:22:38
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 3222 razy.


1/2 kostki masła
2 jajka
1 szklanka cukru
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki maku
1 szklanka mleka
bakalie

Masło, jajka, cukier ucierać. Dodać mąkę z proszkiem, następnie mleko i mak. Na końcu dodać bakalie. Piec 40-50 minut, w temperaturze 200 stopni.

Nadesłał: Jolanta Dańszczyk <j.danszczyk@chello.pl>
jaki ma być ten mak ugotowany czy jaki? zle naoisałaś przepis .
Nadesłał(a): <busia0808@wp.pl> 2008-10-30 20:10:24

Mak ma być wsypany prosto z torebki bez gotowania i parzenia.
Nadesłał(a):


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności