<- Zawijańce z szynki i seraLista potraw z grupy: Przekąski

PDF Drukuj

ZAWIJASKI Z FARSZEM Z JAJEK

Dodano: 2006-02-12 15:33:14
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 3250 razy.


10-15 CIENKICH PLASTROW SZYNKI KONSERWOWEJ (TYLKO NIE Z PUSZKI)
JAJKO I BULKA TARTA DO PANIEROWANIA

FARSZ:
5 JAKEJ
1 DUZA CEBULA
2 ZABKI CZOSNKU
SOL, PIEPRZ



1 : GOTUJEMY 5 JAJEK NA TWARDO
2 : SMAZYMY CEBULE, GDY SIEI ZEZLOCI DODAJEMY DROBNO POSIEKANY CZOSNEK (JESZCE CHWILKE SMAZYMY)
3 : OBIERAMY UGOTOWANE JAJKA ZE SKORUPEK I RAZEM ZE SMAZONA CEBULKA I CZOSNKEIM PRZEZUCAMY PRZE MASZYNKE DO MIELENIA
4 : OTZRYMANY FARSZ DOBRAWIAMY: SOL, PIEPRZ, (OSOBISCIE DODAJE JESCZE PAPRYKE OSTRA) ( KAZDY WG GUSTU)
5 : GOTOWY FARSZ WYKLADAMY NA PLASTRY SZYKI PO CZYM ZAWIJAMY W RULONIKI
6 : GOTOWE RULONIKI TACZAMY W JAJKU I BULCE TARTEJ PO CZYM SAMZYMY NA DOBRZE ROSGRZANYM OLEJU


SMACZNEGO :)

Nadesłał: GR@G@S <GRAGAS1@WP.PL>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności