Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka. Ubić. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, dodać do ubitych jajek. Masę wyłożyć na natłuszczoną blachę. Piec w temp. 170 st. C ok. 30 min. Wyjąć, przestudzić. Ananasy osączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Sok z ananasa uzupełnić do 500 ml zimną wodą. W niewielkiej ilości rozcieńczonego soku rozprowadzić kisiel. Ugotować. Dodać ananasy. Wiórki kokosowe podsmażyć na maśle. Na biszkopt wyłożyć kisiel, posypać wiórkami, wstawić do piekarnika na 10 min.
Czas pieczenia: 40 minut.
Nadesłał: <wenus.wenus1@wp.pl>hmmm tam jest napisane uzupelnic do 500ml zimna woda toco toznaczy?? Dodac tyle tej wody aby w sumie z sokie bylo 500ml?? Dobrze rozumiem ?? i jeszcze jedno pytanie jezleli wezme niewielka ilosc tego soku i rozpuszcze kisiel to co mam zrobic z reszta tego soku?? dziekuje za odp :) Nadesłał(a): izunia <malaiza20@wp.pl> 2007-02-15 23:02:01