WYKONANIE:
PLACEK KRUCHY II:
1) Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia.
2) Margarynę zetrzeć na tarce do jarzyn, na dużych oczkach, i dodać do mąki.
3) Dokładnie zmieszać składniki.
4) Źółtka, cukier, cukier waniliowy roztrzepać w śmietanie.
5) Dodać do mąki z margaryną i wyrobić ciasto.
6) Wyłożyć równo na formę do pieczenia.
7) Piec w temp. 200C około 20-30 min.
CIASTO:
1) Przygotować ciasto kruche.
2) Ciasto podzielić na pół i upiec 2 placki w temp. 200-220C, przez 20-30 min.
CIASTO KOKOSOWE:
1) Białka ubić z cukrem.
2) Dodać kokos, lekko wymieszać i piec w temp. 160-180C przez 25-30 min.
CIASTO ORZECHOWE:
1) Połowę orzechów pokroić, a drugą połowę zemleć.
2) Białka ubić z cukrem, dodać resztę składników, lekko wymieszać i piec w temp.160-180C przez 25-30 min.
KREM:
1) W ½ szklanki zimnego mleka rozrobić budyń z mąką pszenną i żółtkami.
2) Resztę mleka zagotować z dodatkiem cukru waniliowego i kryształu.
3) Wlać przygotowany budyń i zagotować.
4) Utrzeć tłuszcz i dodawać ostudzony krem, ciągle ucierając.
PRZEŁOŹENIE PLACKA:
Placek kruchy->krem->ciasto kokosowe->krem->ciasto orzechowe->krem->placek kruchy.
Polać polewą kakaową.
Dowolnie przybrać według gustu i upodobania (można posypać kokosem).