<- Czekoladki - cukierki - przepis Cioci AnieliLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaCzekoladowy wafel ->

PDF Drukuj

Czekoladowe serce

Dodano: 2009-02-27 14:27:30
Zmodyfikowano: 2009-03-01 21:09:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1627 razy.


Ciasto:
1 Ciasto kruche Dr. Oetkera,
100 g miękkiego masła,
1 jajko,
Do dekoracji:
1 Polewa gotowa Maxi deserowa Dr. Oetkera.

Sposób przygotowania:
Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać masło i jajko. Całość zagnieść do uzyskania gładkiego ciasta i schłodzić. Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy do grubości około 3 mm. Metalową foremką wycinać serduszka, układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na słomkowy kolor około 15 min.

Piekarnik gazowy: temp. 180 st.C (nie powinien być podgrzany)
Piekarnik elektryczny: temp. 180 st.C (powinien być podgrzany)

Polewę rozpuścić w kąpieli wodnej, wylać cienką warstwę na papier do pieczenia, zastygniętą polewę wycinać foremkami w kształcie serduszek. Ścinki polewy ponownie rozpuścić, wylać cienką warstwę na papier do pieczenia, zastygniętą polewę wycinać foremkami. Kruche ciastka przekładać na przemian czekoladowymi sercami.

Nadesłał: <wenus.wenus1@wp.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności