<- Ciepłe "lody" jogurtoweLista potraw z grupy: DeserCreme brulee ->

PDF Drukuj

CIEPŁE LODY

Dodano: 2009-03-06 15:39:47
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1958 razy.


250 ml słodkiej, schłodzonej śmietanki 30% tł.
1 łyżka cukru pudru
300 ml schłodzonego mleka
1 Krem do tortów o smaku toffi Dr. Oetkera
1 Sos deserowy czekoladowy Dr. Oetkera

Sposób przygotowania:
Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem.

Do wysokiego naczynia wlać schłodzone mleko, wsypać
zawartość torebki, miksować przez chwilę na najniższych,
a następnie przez 2 minuty na najwyższych obrotach.

Do pucharków nakładać łyżką do lodów dwie gałki Kremu Toffi na przemian z dwiema gałkami bitej śmietany. Deser polać sosem czekoladowym, ewentualnie posypać orzechami, ozdobić rurkami waflowymi. Podawać od razu po przygotowaniu. Kremu i bitej śmietany wystarcza na 6 porcji.

Nadesłał: <wenus.wenus1@wp.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności