<- Cielęcina marynowana na inny sposób, czyli ?set.fisch?
Lista potraw z grupy:
Mięso: Cielęcina
Cielęcina z pieczarkami ->
PDF
Drukuj
Cielęcina z morelami
Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2463 razy.
1/2kg chudej cieleciny,moze byc w kawalkach lub latwiej jak zmielona.
1,5 kubka ryzu
2 lyzki masla
1 kubek sera mozzarella pokrojonego w kostki
1/4 kubka drobno poszatkowanej cebuli
1 jajko
sol,
bialy pieprz do smaku
1/3 kubka bialego wytrawnego wina lub soku z pomaranczy
1 puszka (700g) moreli,sok wylac
1/3 kubka poszatkowanej swiezej pietruszki
Zbrazowic cielecine Ugotowac ryz i wymieszac z maslem,nastepnie dodac i wymieszac cebule,jajko,pieprz i sol.Rozprowadzic na cielecinie. Skropic winem Ulozyc morele,a pomiedzy wstawic kosteczki sera. Posypac pietruszka Przykryc i piec w nagrzanym piekarniku 25-30 min,okolo 200C. Jak smakuje? Nie mam pojecia,nie jadam cieleciny,ze wzgledow moralnych,niech sobie "gadzina" pozyje troche,a nie zaraz do gara,:-).
From: aahoff@freenet.edmonton.ab.ca ()
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności