<- Kotlety cielęce z chrzanemLista potraw z grupy: Mięso: CielęcinaKotlety z sardelowym masłem lub chrzanem ->

PDF Drukuj

Kotlety po węgiersku

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1242 razy.


Usmażyć kotlety cielęce z kostkami, a potem dusić je jeszcze przez pięć minut w następującym sosie: na maśle pozostałem od smażenia kotletów zrobić zaprażkę z pół łyżki mąki, rozprowadzić ją pół łyżeczką wody lub rosołu, wlać ćwierć litra kwaśnej śmietany, wsypać pół łyżeczki papryki i soli do smaku. Do takich kotletów podać można kartofle, kluski lub ryż.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności