Dodano: 2009-07-28 11:19:14 Język: Polski Odwiedzono: 1146 razy.
OczyÅ›ciwszy dobrze przekrojone na pół nóżki cielÄ™ce sparzyé je wrzÄ…cÄ… wodÄ…, Å›ciÄ…gnąć kopytka, oskrobać nożem, zalać zimnÄ… wodÄ… i gotować z jarzynami i korzeniami tak dÅ‚ugo, aż bÄ™dÄ… zupeÅ‚nie miÄ™kkie i od koÅ›ci odstanÄ…. Potem koÅ›ci wyjąć, nóżki posolić i wÅ‚ożyć do jakiegokolwiek sosu ostrego wedle upodobania. Można je też podać jak główkÄ™ ?a la Vinaigrette? z octem, oliwÄ… i musztardÄ…. NadesÅ‚a(a): MARJA ÅšLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW" Skomentuj Powiadom o komentarzach