<- Kotlety po węgierskuLista potraw z grupy: Mięso: CielęcinaKotlety zapiekane z pieca z beszamelem ->

PDF Drukuj

Kotlety z sardelowym masłem lub chrzanem

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1203 razy.


Pokrajać i wyżyłować mięsa cielęcego, usiekać drobno, dodać trochę przesianej bułki, całe jajo, soli i porobić okrągłe kotleciki, maczać je w jajku, przesianej bułce i smażyć na klarowanym maśle. Przy wydaniu ponarzynać z ukosa i nakładać sardelowym masłem lub tartym chrzanem, mieszanym z masłem i trochą tartej przesianej bułki; wydać zaraz gorące.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności