Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 5703 razy.
Ja robie prosciutkie, ale pulchniutkie:
2 szklanki maki
2.5dkg drozdzy
2/3 szklanki wody
drozdze rozpuszczasz w wodzie, wlewasz do maki + szczypta soli, wyrabiasz i odstawiasz do wyrosniecia na ok. 30-60 min Potem dodajesz 2 lyzki oliwy i jeszcze raz wyrabiasz.
Gruby spod - mala blacha
Cienki spod - duza blacha
PYCHA!
From: ery@dawid.uni.wroc.pl (Ernest Rybarczyk) Poprostu poezja Nadesłał(a): Justa 2006-02-22 10:02:25
ten przepis jest doskonały Nadesłał(a): picia 2006-06-05 10:06:28
poprostu pycha. super przepis! Nadesłał(a): paula <pola_zin@interia.pl> 2007-09-25 18:09:56