<- Śledzie zapiekane z ziemniakamiLista potraw z grupy: RybyŚledziki dla całej rodzinki ->

PDF Drukuj

Śledzie zwyczajne podane bez ości

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1323 razy.


Wymoczone śledzie w wodzie dobrze jest choć ze dwie godziny moczyć w mleku. Ociągnąć je, przekrajać na płasko, wyjąć środkową ość, złożyć na powrót w całość, tak że biorąc są dwie połowy bez ości środkowej. Śledzie można ubrać różnymi marynatami. Chcąc śledzie podać z sosem, przyrządza go się w następujący sposób: utrzeć dobrze mlecz, wybrać z niego żyłki, utrzeć jabłko, kto chce trochę cebuli, wsypać pieprzu, trochę cukru, wlać oliwy, octu, rozbić wszystko razem i polać śledzie. Można też dobrać kwaśnej śmietany a będzie lepszy.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności