<- Kapusta włoska faszerowana ryżem i grzybkamiLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKAPUSTA WŁOSKA Z RYŹEM ->

PDF Drukuj

Kapusta włoska nadziewana

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1190 razy.


Obrać z liści, przerżnąć na 4 części, zagotować w solonej wodzie, wycisnąć z wody, nałożyć między liście farszu, jak na pierogi z gotowanego mięsa lub surowego jak na kołduny, owiązać nitką każdy kawałek, ułożyć w rondel, podlać bulionem i dusić do miękkości. Na wydaniu zalać sosem. Tak samo można gotować zwyczajną białą kapustę.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności