Dodano: 2009-07-28 11:19:14 Język: Polski Odwiedzono: 1134 razy.
PrzyrzÄ…dzić ?purée? z kartofli dodać trochÄ™ pieprzu, dwa lub trzy caÅ‚e jaja, można także siekanego kopru i pietruszki, wymieszać razem i wyrabiać podÅ‚użne okrÄ…gÅ‚e waÅ‚eczki, które otaczać w mace, posmarować jajkiem, obsypać tartÄ… buÅ‚kÄ… i obsmażyć naokoÅ‚o w rozpalonej fryturze lub szmalcu na Å‚adny zÅ‚oty kolor. Podać jako garnitur do miÄ™sa lub na postnÄ… potrawÄ™ z sosem ostrym. NadesÅ‚a(a): MARJA ÅšLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW" Skomentuj Powiadom o komentarzach