<- RzepaLista potraw z grupy: Warzywa, owoceRzepa faszerowana ->

PDF Drukuj

Rzepa duszona z kiełbaskami

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1062 razy.


Kilka ostruganych młodych rzep poszatkować drobno, oblanżerować przez 4 minuty, następnie włożyć do zaprażki białej zasmażonej z łyżki masła i pół łyżki mąki, rozprowadzić rosołem, wrzucić łyżeczkę kminku, trochę soli i dusić tak długo na wolnym ogniu, aż będą zupełnie miękkie. Na końcu wsypać garść usiekanej zielonej pietruszki i wydać obłożoną kiełbaskami parówkami.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności