<- krewetki w sosie pomidorowymLista potraw z grupy: Dodatki do dańKwas do barszczu 1 ->

PDF Drukuj

Kurczęta opiekane do groszku lub marchwi

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1134 razy.


Oczyścić jak zwykle młode niewielkie kurczęta, pokrajać na ćwiartki, posolić, obsypać trochę pszenną mąką, umaczać w rozbitym jajku i bułce i smażyć na klarowanym maśle jak kotlety. Usmażyć osobno na sucho zielonej usiekanej pietruszki, obsypać nią kurczęta i obłożyć jarzynkę. Można je też ułożyć w górę na półmisku i otoczyć jarzynkami.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności