<- Kaszka tatarczanaLista potraw z grupy: Dodatki do dańKiszone cytryny ->

PDF Drukuj

Kasztany do obłożenia jarmużu

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1220 razy.


Nakrajać trochę kasztany, ugotować je w wodzie lub też upiec w piecyku od kawy, obrać z łupin i włożyć w gęsty rumiany karmel, niech się raz zasmażą; oblukrowane wyjmować po jednemu i obłożyć niemi jarzynę. U w a g a. Oprócz wyżej podanych garniturów, można jarzynę obłożyć cielęcymi kotletami, sznyclami, nóżkami baranimi, wieprzowymi kotletami siekanymi, drobną zwierzyną, ptactwem, kiełbaskarni, schabem itp.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności