Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 14476 razy.
Hej, robie wg sprawdzonego wielokrotnie przepisu nie bawiac sie w szczegoly takie jak odzielanie zoltek od bialek itp. Jesli ktos chce oddzielic i rozbic osobno - mozna jak najbardziej, jest to wrecz wskazane, aczkolwiek moj przepis jest na BISZKOPT SZYBKI:
potrzeba:
4 duze lub 5 malych jaj,
niepelna szklanka cukru,
pelna szklanka maki.
Mowiac o "niepelnej szklance cukru" mam na mysli szklanka, ktora cukier wypelnia na tyle, ze od poziomu cukru do poziomu szklanki zostaje ok. 1 cm. wolnego "szkla". Ubic mikserem jaja z cukrem na kogel-mogel : ubijac tak z 10-15 minut a nastepnie dodac make i ostroznie wymieszac. Mozna dodac zdziebko proszku do pieczenia (pol lyzeczki) aby lepiej ciasto wyroslo, ale po dobrym ubijaniu nie jest to wcale konieczne.
Piec w piekarniku nagrzanym do 350F (ok.180C) pol godziny.
Przed wyjeciem mozna sprawdzic patyczkiem czy ciasto jest juz gotowe.
Smacznego!
From: Eva Maciasz emacia@po-box1.mcgill.ca Dziendobry.
Chcialem tylko powiedziec ze to jest idealna Recepta dla Mezczyzn.
Ja (mezczyzna z mikserem) jestem w ciezkim szoku jakie to latwe.
Pozdrawiam rafi Nadesłał(a): Rafi 2009-06-20 19:06:35
Dobry przepis Nadesłał(a): ola i ania 2009-09-13 10:09:42
Dziekuje ,wykwintny delikatny puszysty biszkopt nareszcie ktos podal przepis nie skomplikowamy i dobry . Nadesłał(a): gabi <gabiry.@web de> 2009-12-18 09:12:49
super mi wyszedl chociaz pierwszy raz pieklam biszkopt;] dzieki Nadesłał(a): dorissska <dorota129@o2.pl> 2010-01-06 17:01:32
super i szybko, więc cel uzyskany. Przepyszne, dzięki za radę. Nadesłał(a): Andrzej <andrzejpawlik1@wp.pl> 2010-04-03 15:04:00
Super przepis ;))
Biszkopt wyszedł naprawdę dobry i puszysty. Nadesłał(a): Georgij <georgij14@wp.pl> 2011-07-01 16:07:59
Ide piec..wlasnie pieklam z przepisu od mamy ale nie wyszedl:(((mi nigdy nie wychodzi :(Jak ten wyjdzie napisze :) Nadesłał(a): Hexa <mikaoe@interia.pl> 2012-04-27 17:04:26
Przepis rewelacyjny.... :) szybko się robi a jak smakuje :)))))) pychaaaaaaaaaaaaaa Nadesłał(a): Iloncia 2012-06-07 12:06:11