<- Ciastka królewskie
Lista potraw z grupy:
Ciasta, ciastka
Ciastka listkowane śmietanowe z jabłkami ->
PDF
Drukuj
Ciastka kruche do herbaty
Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1924 razy.
40 deka świeżego masła, 1/2 szklanki świeżej kwaśnej śmietany, 40 deka mąki i 10 deka cukru, 1 całe jajo, zagnieść na kruche ciasto. Rozwałkować niezbyt cienko, wykrawać foremki i na blachę wyłożoną niesmarowanym papierem wyłożyć. Posmarować ciastka jajkiem i posypać grubym cukrem z tartymi słodkimi migdałami (z dodaniem cokolwiek gorzkich). Piec w niezbyt gorącym piecu.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności