<- Amerykanskie ogorki do jedzenia na chlebie (bread&butter picLista potraw z grupy: PrzetworyAnanas z jabłkami ->

PDF Drukuj

Ananas

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1522 razy.


Ananas obrać ze skórki i pokrajać nad słoikiem w cienkie plastry, które poukładać w słój, przesypując miałko tłuczonym cukrem: Na 1/2 kilo ananasa można wziąć kilo cukru. Słój mocno owiązać pęcherzyną i zachować. Można, jeżeli kto chce, słój ten wstawić w kocioł w zimną wodę i gotować jak konserwy. W ten sposób smażone ananasy zachowują cały aromat i kolor żółtawy. Również dobry sposób: ułożywszy w słoikach ananasy pokrajane w cienkie plasterki, zalać gęstym przestudzonym syropem, nazajutrz zlać syrop, przesmażyć i znów zalać przestudzonym i tak powtarzać 4 razy, dodając cukru, jeżeli syrop zrzednieje.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności