<- Powidła z dyniLista potraw z grupy: PrzetworyPowidła z jabłek i miodu ->

PDF Drukuj

Powidła z głogu

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1686 razy.


Zupełnie dojrzały głóg, oczyszczony starannie z pestek i włókien, nalać zimną wodą o tyle, aby go nakryła i tak długo gotować, dopóki się nie rozgotuje wtedy przetrzeć przez sito, masę zważyć; wziąć na kilo masy 1/2 kilo cukru i gotować, mieszając często, aby się nie przypaliła, aż do zwykłej gęstości. Powidła te są wyborne do przekładania ciast; można je również smażyć na miodzie.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności