<- JabłkaLista potraw z grupy: PrzetworyKalafiory w konserwie ->

PDF Drukuj

Jeżyny

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1554 razy.


Na kilo dojrzałych jeżyn wziąć 1 1/2 kilo cukru i 2 szklanki wody. Na wrzący syrop wrzucić jeżyny, smażyć do trzech razy najpierw przez 10 minut, a ostatni raz 5 minut. Smażyć na wolnym ogniu, potrząsając rondlem, szumując starannie. Syrop powinien być gęsty i przezroczysty. Jeżyny można też smażyć w podobny sposób, jak maliny, bez wody, tylko przesypane cukrem.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności