<- Konfitura t truskawek innym sposobemLista potraw z grupy: PrzetworyKonfitura z płatków róż ->

PDF Drukuj

Konfitura z agrestu

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1454 razy.


Na sposób angielski. Zielony lub czerwony agrest, dosyć dojrzały, obrać z szypułek i opłukać; włożyć na miskę mosiężną i przesypać cukrem bez wody, cukru wziąć 1 1/2 kilo na 1 kilo owocu. Gotować, mieszając, aż agrest popęka i sok puści na wolnym ogniu, tak długo (około 40 minut), aż konfitura będzie szklista i zupełnie gęsta. Wyborna do herbaty.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności