<- Galaretka z jeżynLista potraw z grupy: PrzetworyGalaretka z winogron ->

PDF Drukuj

Galaretka z pigw

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1631 razy.


Przyrządza się w ten sam sposób, jak gal. z jabłek. Pigwy opłukane, nie obierane pokrajać, zalać małą ilością wody i gotować do miękkości. Sok scedzić, wziąć na szklankę soku szklankę cukru i gotować do próby. Pozostały gąszcz wysmażyć na marmoladę, dodając 1/2 kilo cukru na kilo masy. Bardzo smaczna będzie galareta z pigwy, gdy dodamy trzecią część jabłek.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności