<- Masa lukrowa z migdałamiLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaMasa marcepanowa ->

PDF Drukuj

Masa makaronikowa

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1559 razy.


40 deka migdałów z obranych łupin trze się z małą ilością cukru w donicy, kładzie do rondla wybielonego, sypie do nich około 40 deka cukru miałkiego i stawia na ogniu, bezustannie mieszając; gdy migdały tak na ogniu przeschną, że prawie nie będą do palców przylegać, zdjąć z ognia, wystudzić zupełnie, dodać do zimnych już 5 białek na pianę ubitych, wymieszać doskonale i nałożyć mazurki.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności