<- Tort makaronikowyLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaTort makowo-serowy ->

PDF Drukuj

TORT MAKARONIKOWY

Dodano: 2010-01-01 14:34:37
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 916 razy.



Składniki ciasta :
20 dag orzechów laskowych,
1 łyżka mąki,
25 dag cukru,
8 białek,
pół laski wanilii.

Składniki masy :
20 dag masła,
pół laski wanilii,
ćwierć szklanki naparu z kawy,
10 dag cukru.

Ubić pianę z białek, dodać uprażone zmielone orzechy, mąkę, cukier i utartą wanilię. Upiec 2-3 krążki, przełożyć je masą i udekorować tort dowolnie.

Przyrządzanie masy. Utrzeć masło, cukier i utartą wanilię i dodawać po łyżeczce kawy dokładnie mieszając.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności