<- Obwarzaneczki do herbatyLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaOdświeżanie bab drożdżowych ->

PDF Drukuj

OBWARZANKI NA CHOINKĘ

Dodano: 2010-01-01 14:34:37
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1455 razy.



1/2 kg mąki,
20 dag cukru,
10 dag masła,
2 jaja,
2-4 łyżki stołowe mleka,
1 paczka proszku do pieczenia.

Masło utrzeć na pianę, dodać cukier, jaja, mleko, na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrobić na gładkie ciasto. Zwijać z niego obwarzanki, smarować jajem i piec na żółty kolor. Przechowywać je w puszce blaszanej.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności