<- Pecan PieLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaPiegus ->

PDF Drukuj

PIANKI

Dodano: 2010-01-01 14:34:37
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1433 razy.



25 dag cukru,
6 białek,
1 paczka cukru waniliowego,
sok z 1 cytryny.

Białka ubić na pianę w misce, dodać cukier i ubijać dalej. Postawić miskę na garnku z gotującą wodą dodać cukier waniliowy, sok z cytryny i ubijać ok. 15 minut do zgęstnienia. Blachę posmarować woskiem i układać na niej metalową łyżką kupki masy. Piec w lekko ogrzanym piekarniku. Najlepiej po upływie pół godziny przełożyć ciasteczka z blachy na papier i pozostawić w piekarniku przez noc.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności