<- Tiramisu 3Lista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaTorcik "Romaszka" ->

PDF Drukuj

TORCIK "FIGUS"

Dodano: 2010-01-01 14:34:37
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1297 razy.



20 dag masła,
1 1/2 szklanki cukru,
1/2 szklanki mleka,
3 szklanki zrumienionych płatków owsianych,
3 łyżki kakao,
wafle.

Cukier podzielić na dwie części. Z jednej części ugotować karmel i mieszając wrzucić płatki. Drugą część rozpuścić z masłem. Połączyć następnie obie masy, dodać kakao, wymieszać, wlać gorące mleko, wyrobić na jednolitą masę, ostudzić i przekładać nią wafle.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności