<- Kopiec kretaLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaKRAJANKA MIODOWA ->

PDF Drukuj

Krajanka Marii

Dodano: 2010-01-01 14:34:37
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1510 razy.



Kuchnia węgierska
8 jaj
50 g rodzynek
200 g cukru
50 g masła
20 g posiekanych orzechów
30 g tartej bułki
50 g utartej czekolady

Stale mieszając, rozprowadzić w pianie ubitej z białek 8 żółtek, następnie dodawać, ciągle mieszając, cukier, orzechy, czekoladę, rodzynki, 30 g masła i tartą bułkę. Upiec w piekarniku w foremce wysmarowanej masłem, pokroić na kwadraty i podać na stół.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności