<- SZARLOTKA 1Lista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaSzarlotka bez wyrabiania ->

PDF Drukuj

Szarlotka bez pieczenia

Dodano: 2010-01-01 14:34:38
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 986 razy.



1 kg jabłek
25 dag tartej bułki
15 dag masła lub margaryny
10 dag cukru pudru
szklanka ubitej słodkiej śmietanki
szklanka dżemu malinowego

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokrajać na ósemki, przełożyć do rondla, podlać szklanką wody i ugotować do miękkości. Przetrzeć przez nylonowe sitko i ostudzić. Masło stopić na patelni, dodać tartą bułkę i cukier, chwilę przesmażyć. W szklanej misce układać warstwami pure jabłkowe, dżem i masę bułczaną, na przemian aż do wyczerpania składników. Miskę wstawić do lodówki na co najmniej 1 godz. Podawać z bitą śmietaną.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności