<- BlokLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaBłyskawiczne ciasteczka biszkoptowe ->

PDF Drukuj

BlSZKOPT ŚNIADANIOWY

Dodano: 2010-01-01 14:34:38
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1512 razy.



35 dag mąki pszennej,
25 dag cukru,
12 jaj.

Źółtka utrzeć z cukrem do białości. Białko ubić na sztywną pianę. Co utartych żółtek dodać pianę i przesianą mąkę i lekko wymieszać, by piana nie opadła. Włożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej przesianą tartą bułką. Piec 40 minut. Po upieczeniu ostudzić i wyjąć z formy. Na drugi dzień biszkopt przeciąć i przełożyć marmoladą. Wierzch polukrować lub przybrać konfiturami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności