<- Babka ryżowa z morelamiLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaBABKA WIEDEŃSKA ->

PDF Drukuj

BABKA ŚNIEŹNA LUKSUSOWA

Dodano: 2010-01-01 14:34:38
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 974 razy.



20 dag mąki ziemniaczanej,
30 dag cukru,
15 jaj,
10 dag migdałów,
1 cytryna.

Źółtka utrzeć do białości z cukrem i zmielonymi migdałami, dodać sok z cytryny, mąkę, całość dobrze wyrobić, a następnie wmieszać pianę z białek. Wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i natychmiast wstawić do gorącego piekarnika na 30-40 minut. Po upieczeniu i ostygnięciu wyjąć z formy i oblać dowolną polewą.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności