<- Mleczko karmeloweLista potraw z grupy: DeserMleczko kawowe ->

PDF Drukuj

Mleczko karmelowe

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 729 razy.



Mleczko karmelowe

3/4 litra mleka
1 dkg cukru z wanilią
3 jaja
karmel z 3dkg cukru
cukier do smaku

Sporządzić karmel rumieniąc cukier do złotego koloru. Karmel ostrożnie zalać niedużą ilością wrzącej wody i rozgotować go, ostudzić. Jaja rozmieszać z mlekiem i cukrem, dodać rozgotowany karmel, wanilię, wymieszać, mleczko wlać do filiżanek. Filiżanki ustawić w brytfannie z wrzącą wodą, gotować powoli pod przykryciem na płycie kuchennej, aż mleczko zetnie się na galaretowaty skrzep (3/4godz) Zestawić do ostudzenia.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności