<- Kisiel żurawinowo-truskawkowyLista potraw z grupy: DeserKogelmogel z mrożonymi poziomkami i malinami ->

PDF Drukuj

KISIEL ŹURAWINOWY

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1315 razy.



20 dag żurawin
cukier do smaku
1 1/2 szklanki wody
mleko z cukrem do polania
6 dag mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki wody

Jagody przebrać, wyłożyć na cedzak, opłukać pod bieżącą wodą, osączyć, zalać wodą wrzącą, ugotować, przetrzeć, przecier podgrzać. Mąkę rozmieszać z zimną wodą, wlać na gorący przecier, zagotować mieszając, dodać cukier do smaku, wlać do salaterki, ostudzić. Podawać z posłodzonym mlekiem (wymieszanym a żółtkiem) albo z sosem waniliowym.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności