<- Legumina z poziomek [przepis prababci]Lista potraw z grupy: DeserLegumina z ryżu przekładana jabłkami. ->

PDF Drukuj

Legumina z ryżu 15 min

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1270 razy.



Kuchnia z szybkowaru
0,75 szklanki ryżu
10 dag migdałów (zastępczo mogą być ziarnka z pestek brzoskwiń)
1,5 szklanki mleka
1 łyżka cukru
4 dag masła, 2 jaja
1 cukier waniliowy
sól do smaku
konfitury do polania

Zalać w szybkowarze mlekiem ryż, posiekane migdały, cukier i masło. Posolić i zamknąć szybkowar. Ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Do gorącego ryżu dodać jaja i cukier waniliowy, dokładnie wymieszać, włożyć do formy, a gdy ostygnie, wstawić do lodówki i mocno schłodzić. Podawać przybrane konfiturami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności