<- Pudding studenckiLista potraw z grupy: DeserPudding w─Ögierski ->

PDF Drukuj

Pudding TrinitÚ 25 min

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
J─Özyk: niezdefiniowany
Odwiedzono: 642 razy.



Kuchnia z szybkowaru
2 paczki petiber├│w lub kilka kromek czerstwego ciasta dro┼╝d┼╝owego bez sk├│rki
3 szklanki mleka (mo┼╝e by─ç w proszku)
3 łyżki cukru
4 jaja
kilka ┼éy┼╝ek wi┼Ťni os─ůczonych z konfitury
2 łyżki rumu
masło i tarta buła do formy

Zagotowa─ç mleko z cukrem, zanurzy─ç w nim petibery zmiksowa─ç, dodaj─ůc jaja. Wymiesza─ç z wi┼Ťniami i rumem. Wla─ç do wysmarowanej mas┼éem i wysypanej tart─ů bu┼ék─ů formy budyniowej (lub innego zast─Öpczego naczynia) przykry─ç listkiem bia┼éego papieru, a nast─Öpnie pokrywk─ů. Wstawi─ç do szybkowaru do kt├│rego wla─ç 2 szklanki wody (forma budyniowa na podstawce). Zamkn─ů─ç szybkowar i ogrzewa─ç 25 minut od momentu przekroczenia progu ci┼Ťnienia wewn─Ötrznego. Z formy budyniowej wyjmowa─ç suflet po ca┼ékowitym ostygni─Öciu. Podawa─ç mocno ozi─Öbiony, przybrany dowolnym d┼╝emem.


Nades┼éa(a): Cartall - Ksi─ů┼╝ka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialno┼Ťci