<- Migdały palone w cukrzeLista potraw z grupy: DeserMleczko karmelowe ->

PDF Drukuj

Miodownik tokijski KASUTERA

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 910 razy.



Kuchnia japońska
5 jaj
1/2 szklanki cukru
1/4 szklanki miodu
1/2 szklanki mąki
2 łyżki cukru pudru

1. Jaja z cukrem i miodem ubijać do białości.
2. Nie przerywając ubijania wsypać przesianą mąkę.
3. Wlać ciasto do grubo wysmarowanej masłem, dużej prostokątnej blaszki
4. Wstawić do nagrzanego piekarnika (190C) i piec przez 45 min. z tym, że po
15 min. ciasto zamieszać łyżką i piec dalej.
5. Ciasto wystudzić w blasze, posypać cukrem pudrem.
6. Podawać pokrajane w paski


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności