<- Krem z jabłekLista potraw z grupy: DeserKrem z jabłek i bitej śmietany ->

PDF Drukuj

KREM Z JABŁEK

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 603 razy.



30 dag jabłek
1/2 szklanki jogurtu
2 łyżeczki ielatyny

Źelatynę wymieszać z 4 łyżkami zimnej wody, pozostawić na 10-15 min, a następnie podgrzewać na małym ogniu do wrzenia. Ostudzić. Jabłka umyć, pokrajać w cząstki, podlać kilkoma łyżkami wrzącej wody, rozgotować, przetrzeć przez sito, zmiksować lub wymieszać, ubijając trzepaczką z dodatkiem jogurtu i ostudzonej żelatyny. Wyłożyć do salaterki, przykryć, pozostawić w lodówce do zestalenia.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności