<- Krem śmietankowy z migdałami palonymiLista potraw z grupy: DeserKrem truskawkowy 1 ->

PDF Drukuj

KREM TRUSKAWKOWY

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 741 razy.



30. dag truskawek
15 dag chudego sera twarogowego
1 łyżeczka żelatyny

Ser pokrajać. Źelatynę wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody i pozostawić na 10-15 min. Podgrzewać do wrzenia i ostudzić. Truskawki umyć, osuszyć, oczyścić z szypułek, a następnie zmiksować z dodatkiem sera. Pod koniec miksowania dodać ostudzoną żelatynę. Gotowy krem wyłożyć na salaterkę lub do porcjowych kompotierek, przykryć. Pozostawić w lodówce do zestalenia.
Uwaga! Według podanego przepisu można przygotowywać także krem z poziomek lub czarnych jagód.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności