<- Galareta z soku malinowego lub porzeczkowegoLista potraw z grupy: DeserGALARETKA CYTRYNOWA II ->

PDF Drukuj

GALARETKA CYTRYNOWA I

Dodano: 2010-01-01 14:35:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1520 razy.



2 duże cytryny lub kwasek cytrynowy,
15 dag cukru,
3 listki żelatyny

Zagotować wodę z cukrem, dodać trochę skórki cytrynowej i kilka kropel karmelu zrobionego z części cukru (w celu lekkiego zabarwienia galaretki). Do przygotowanego gorącego płynu dodać rozpuszczoną żelatynę, sok z cytryny oraz kilka cząstek cytryny. Przestudzony płyn rozlać do szklanych kompotierek i postawić w zimnym miejscu do zastygnięcia.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności